اثرات مشاجره های خانوادگی بر روی فرزندان چیست؟
مشاهده خشونت و کتک کاری والدین برای کودکان بسیار دردناک است، این اتفاق جزو دردناک ترین مواردی است که کودک می تواند تجربه کند.
بر اساس نظر روانشناسان و مشاوران، پدر و مادر تا پنج سالگی باید از هر گونه بحث و دعوا در مقابل فرزندان خود خودداری کنند.
وقتی اختلافی بین پدر و مادر به وجود می آید، باید با حفظ آرامش و خونسردی نظرات و اعتراض خود را نسبت به یکدیگر بیان کنند. تا با صحبت کردن و گفت و گو به طور منطقی به توافق برسند.
در این صورت کودک شرایط را آرم می بیند و دچار استرس نخواهد شد. این کار باعث می شود تا کودک این نوع رفتار را از پدر و مادر یاد بگیرید و بیاموزد که در این شرایط چطور با قضیه برخورد کند
هیچ وقت نظرات یکدیگر را به تمسخر نگیرید، بااین کار کودک می فهمد که افراد می توانند نظرهای مختلفی داشته باشند، اما باید با احترام و منطق با آن ها برخورد کرد.
مشاجره های خانوادگی چه اثری بر کودکان دارد؟
مشاجره های خانوادگی و اختلاف میان والدین، اثرات روانی زیادی بر روی کودک می گذارد. بخاطر داشته باشید که کودک شما همه چیز را به خاطر می سپارد، بنابراین از تاثیر رفتار خود غافل نباشید.
مهم ترین اثرات روانی مشاجره های خانوادگی شامل موارد زیر می باشد:
اختلال در خواب
مشکل در یادگیری و توجه
کاهش انگیزه
تحریک پذیری
اضطراب
ترس
احساس عدم امنیت روانی
اختلال در برقراری ارتباط
افسردگی
بر اساس نظر مشاوران، کودکان نباید متوجه اختلاف پدر و مادر شوند و تا جایی که امکان دارد والدین باید کودکان را دور از اختلافات زناشویی قرار دهند .
اگر کودک متوجه اختلافات شود، شروع به سوال پرسیدن می کند. در این حالت باید به صورت ساده و کلی برای کودکان عامل اختلاف توضیح داده شود و کودک نباید احساس ناامنی و نگرانی داشته باشد.
والدین باید خیال فرزندشان را در مورد حل شدن اختلافات راحت کنند و به هیچ وجه نباید در مورد اختلاف ها و جروبحث ها با فرزندشان درد و دل کنند.
منبع: مرکز مشاوره ستاره ایرانیان-اثرات مشاجره های خانوادگی بر روی فرزندان چیست؟