نخوردن صبحانه یک عادت غذایی رایج است که می تواند عواقب سلامتی جدی داشته باشد. بر اساس تحقیقاتی که محققان تغذیه انجام داده اند نخوردن صبحانه تاثیرات منفی بر روی سلامت افراد میگذارد که به چند مورد از آنها اشاره میکنیم.

صبحانه وعده غذایی مهمی است که خوردن آن باعث تامین انرژی فرد در طول روز میشود. نخوردن آن باعث میشود فرد تا رسیدن وقت ناهار معده خود را با تنقلات بی فایده پر کند و دچار اشتهای کاذب شود در نتیجه اضافه وزن پیدا کند.
نخوردن صبحانه سبب میشود بدن انسان در برابر انسولین مقاومت کند در نتیجه گلوکز مورد نیاز سلول ها به آنها نمیرسد. این مقاومت بدن گرچه در زمان کوتاهی رخ میدهد اما به شدت خطرناک است و ممکن است باعث بالا رفتن قند خون شود.
مواد غذایی که در این وعده مصرف میشوند مانند لبنیات ، غلات و دانه های روغنی حاوی ویتامین های بسیاری هستند و ما با حذف این وعده ظلم بزرگی در حق خود کرده و ممکن است دچار کمبود مواد غذایی و ویتامین ها شویم.
بهترین ساعات برای یادگیری و اندیشیدن از ۷ صبح تا ظهر است اما ما با نخوردن صبحانه عملکرد حافظه خود را ضعیف تر میکنیم.
کاهش سطح انرژی : صبحانه منبع مهمی از انرژی برای بدن است. وقتی صبحانه نمی خورید، سطح قند خون شما کاهش می یابد و ممکن است احساس خستگی و کسالت کنید.
کاهش تمرکز : صبحانه همچنین به تمرکز و هوشیاری کمک می کند. وقتی صبحانه نمی خورید، ممکن است تمرکز کردن و یادگیری مطالب جدید برای شما دشوار باشد.
افزایش خطر ابتلا به بیماری ها : مطالعات نشان داده اند که افرادی که صبحانه نمی خورند بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های مزمنی مانند دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و چاقی هستند.
افزایش وزن : برخی افراد تصور می کنند که صبحانه نخوردن به کاهش وزن کمک می کند. با این حال، مطالعات نشان داده اند که در واقع ممکن است منجر به افزایش وزن شود. وقتی صبحانه نمی خورید، ممکن است در طول روز بیشتر غذا بخورید تا انرژی خود را تامین کنید.


فواید نخوردن صبحانه
با توجه به اینکه در اکثر منابع علمی و پزشکی، خوردن صبحانه به عنوان یک وعده غذایی مهم و ضروری برای سلامتی توصیه می شود، بنابراین می توان گفت که فواید صبحانه نخوردن محدود و یا حتی قابل چشم پوشی است. با این حال، برخی از مطالعات نشان داده اند که صبحانه نخوردن ممکن است در برخی موارد فواید زیر را داشته باشد:

کاهش وزن: برخی مطالعات نشان داده اند که صبحانه نخوردن ممکن است به کاهش وزن کمک کند. این امر به این دلیل است که وقتی صبحانه نمی خورید، بدن شما به طور طبیعی کمتر کالری دریافت می کند. البته، برای اینکه صبحانه نخوردن باعث کاهش وزن شود، باید در طول روز وعده های غذایی سالم و متعادل دیگری را مصرف کنید.
افزایش حساسیت به انسولین: انسولین هورمونی است که به بدن شما کمک می کند تا قند خون را تنظیم کند. برخی مطالعات نشان داده اند که صبحانه نخوردن ممکن است به افزایش حساسیت به انسولین کمک کند. این امر می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.
کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی: برخی مطالعات نشان داده اند که نخوردن صبحانه ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد. این امر به این دلیل است که صبحانه نخوردن ممکن است سطح کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید را کاهش دهد.

منبع:مشاوره ازدواج-نخوردن صبحانه ✔️ ۲۲ تاثیر منفی بر ذهن و جسم